Βιογραφικα Συντελεστων

Η Ξένια Μαλαθράκη είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια μέσω τέχνης και ηθοποιός. Το 1996 αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία όπου απέκτησε μεταπτυχιακή ειδίκευση (PG. dip ) στη Δραματοθεραπεία από το University of Ηertfordshire, Hatfield. Συνέχισε της σπουδές της στο θέατρο και το 2005 αποφοίτησε από τη σχολή Δραματικής Τέχνης του Άκη Δαβή. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης το 2020 ολοκλήρωσε της σπουδές στην Κλινική εκφραστική θεραπεία στο ινστιτούτο ΑΙΩΝ. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων στο ευρύ πεδίο της τέχνης και της θεραπείας και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις και εργαστήρια σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Από το 2000-2018 εργάστηκε στο υπουργείο παιδείας σε διαγνωστικά κέντρα και σχολικές μονάδες και της Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας καθώς και Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσω τέχνης. Σήμερα εργάζεται ψυχοθεραπευτικά και συντονίζει βιωματικά σεμινάρια δραματοθεραπείας. Έχει εκπαιδευτεί στο θέατρο playback από το Ψ.Υ.Κ.Α.Π, και την Ελληνική Σχολή θεάτρου playback. Είναι συντονίστρια της ομάδας "StoryDrops playback group".

Παράλληλα, ασχολείται ενεργά με τον σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο και την ενδιαφέρει το σώμα ως φορέας μνήμης. Είναι μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος και έχει διατελέσει ενεργό μέλος του Δ.Σ.


ΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ∆ΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αποφοίτησε από την σχολή ∆ραµατικής Τέχνης του Άκη ∆αβή το 2006. Έχει διπλώµα διδασκαλίας latin και Ευρωπαϊκών χορών και έχει παρακολουθήσει µαθήµατα ψυχολογίας-κοινωνιολογίας στο Αµερικάνικο κολλέγιο Deree, καθώς και πληθώρα επι-µορφωτικών σεµιναρίων θεάτρου, χορού, σωµατικού θεάτρου και ραδιοφώνου. Από το 2005 έως σήµερα έχει συµµετάσχει σε αρκετές παραστάσεις Θεάτρου Ενηλίκων, Παιδικού Θεάτρου και Χοροθεάτρου και στα πλαίσια της πολύχρονης συνεργασίας της µε το µουσικό συγκρότηµα Encardia (ως χορεύτρια και ηθοποιός), σε αµέτρητες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, έχει επιµεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις. Το 2016 έκανε την πρώτη της σκηνοθεσία µε την πολυµελή χοροθεατρική παράσταση, «Στροβιλίζοµαι εγώ ή ο κόσµος γύρω µου;» στην οποία και συµµετείχε και ως ηθοποιός/χορεύτρια και παρουσιάστηκε σε καλλιτεχνικά φεστιβάλ και στα πλαίσια καλοκαιρινών εκδηλώσεων ∆ήµων της Αθήνας. Στο παρελθόν έχει διδάξει Latin και Ευρωπαϊκούς χορούς σε σχολές της Αθήνας και στο παρόν διδάσκει παραδοσιακούς χορούς των Ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας (Tarantella pizzica και Tammurriata) και ασκείται στον στροβιλισµό. Από το 2018 αποτελεί σταθερό µέλος της οµάδας θεάτρου Playback «Storydrops». Στα πλαίσια της επιµόρφωσης της οµάδας έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεµινάρια από πιστοποιηµένους εκπαιδευτές Playback.
  ΝΤΟΡΙΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ

Η Ντόρις Λαµπρινού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Από μικρή ηλικία δείχνει ιδιαίτερη αίσθηση για τις τέχνες κάνοντας τα πρώτα της βήματα στην καλλιτεχνική δημιουργία. Ως ένα πνεύμα «ανήσυχο», σπούδασε Art & Design, Υποκριτική Θεάτρου, Σκηνοθεσία και μουσική στο Τμήμα Κλασικών Εγχόρδων για Βιολοντσέλο και Θεωρία Μουσικής. Τα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε ως creative director, ηθοποιός, δημιούργησε πρωτότυπο υλικό για θεατρικές performances και σύνθεση μουσικής σε συνεργασία με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2022 ίδρυσε την εταιρεία Θεάτρου και Πολιτισμού «Ars Momentum» και ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνσή της. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και εργαστήρια. Μέσα από την εμπειρία της, έχει αποκτήσει βαθύ ενδιαφέρον για τις τέχνες. Διερευνά και επιδιώκει την καλλιτεχνική αρτιότητα με δυναμικές βασισμένες στη φωνή, τη κίνηση, την αφή, το κείμενο, το χρόνο, το κενό, το ρυθμό, και το ενεργειακό σώμα ώστε να επαναπροσδιορίσει τον θαυμάσιο κόσμο που αναδύεται από τη συνεργασία μεταξύ εικαστικών, θεάτρου, χορού και μουσικής. Από το 2018 αποτελεί σταθερό µέλος της Ομάδας Θεάτρου Playback «Storydrops». 


  ΜΥΡΤΩ ΜΠΟΥΡΙΤΗ

Γεννήθηκε το 1978, είναι ηθοποιός-performer. Σπούδασε Υποκριτική Τέχνη και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου χορού, release με την Μαρία Άγγελου, μαθήματα performance -Butοη με την Αιμιλία Μπουρίτη, σωματικό θέατρο με τον Αντώνη Κουτρουμπή ομάδα πλεύσης. Συνεργάστηκε με Κατερίνα Παπαϊακώβου σε τραγωδιακό φωνόραμα "Τρωάδες" του Ευριπίδη (φεστιβάλ Αισχυλείων) (θέατρο Αλκμήνη), με το Λάκη Καραλή "Μήδεια" του Ευριπίδη (θέατρο βαφείο) με το μουσικό συγκρότημα "εν καρδία" χοροθεατρικό δρώμενο (favela) επίσης μουσικοχορευτική παράσταση "Ου έρωτας" σε σκηνοθεσία Μ. Μακαρούνη (θέατρο πορεία). Πήρε μέρος στη Χορευτική performance "Άρρητη Κόρη" σε σκηνοθεσία Α. Μπουρίτη (φεστιβάλ Αισχυλείων-θέατρο Χυτήριο) στην performance "Αυτά που ξεχάσαμε" σε σκηνοθεσία Χρ. Καλιανιώτη (Θέατρο 104) και στη μουσικό χορευτική παράσταση terra corpus -terra voice "Στροβιλίζομαι εγώ ή κόσμος γύρω μου "(θέατρο 14η μέρα). Έχει συνεργαστεί με το πειραϊκό σύνδεσμο σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Κώστα Κόνιαρη και έχει δουλέψει στην εμψύχωση -ερμηνεία στις παιδικές γιορτές στο παιδικό μουσείο της πλάκας, και ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε παιδιά δημοτικού και Ενήλικες. Παράλληλα με τα παραπάνω σπούδασε Thai yoga massage στη σχολή T.M.T Thai massage Toronto στο Καναδά.


  ΜΑΡΙΑ ΠΑΜΟΥΚΗ

Είναι απόφοιτη της Ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης του Ωδείου Αθηνών (1999-δίπλωμα υποκριτικής τέχνης), της ασπαιτε (2013 Παιδαγωγική κατάρτιση) και κάτοχος του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης ανάπτυξης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Εκπαίδευση & Πολιτισμός με κατεύθυνση την Πολιτισμική αγωγή (2022). Παράλληλα, την περίοδο 2013-2022 ολοκλήρωσε την τριετή εκπαίδευση στην συμβουλευτική στο Κέντρο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας Αθηνών και την τετραετή εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο δραματοθεραπείας «Αιών» του Στέλιου Κρασανάκη. Από το 1998 εργάστηκε ως ηθοποιός στην ελεύθερη σκηνή σε Ελλάδα (Τεχνοχώρος υπό σκιάν, Πολιτεία, Τόπος αλλού, παιδική σκηνή Μινώα κ.ο) και την περίοδο 2008-2011 στη Γερμανία (Staatsoper- Βερολίνο, Bad Hersfeld festspiele κο). Συμμετείχε σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Από το 2002 ως σήμερα εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής ΠΕ 91.02 και έχει διδάξει σε εργαστήρια θεάτρου στα ελληνο-ευρωπαϊκά σχολεία Βερολίνου(2008-2011). Στο ενεργητικό της έχει πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων καθώς και συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού θεάτρου και κινηματογράφου αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής εταιρείας ‘Ανάπλους’ στη Λήμνο (2004-2009) όπου διηύθυνε εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σκηνοθέτησε παιδικές και εφηβικές παραστάσεις και συνεργάστηκε με Δηπεθε (Χίου) δημοτικούς φορείς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς, τοπικά και διεθνή φεστιβάλ (Μεσσηνία, Δελφών, Συρακουσών) καθώς και το ΠΔΘΕ. Από το 2007 εργάζεται ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης (Διεκ και Κδβμ). Από το 2018 είναι σταθερό μέλος της Ομάδας Θεάτρου Playback «Storydrops». Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι και το voice over σε Ελλάδα και Γερμανία.


  ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΑΤΙΛΑΣ

Ο Σπύρος Πρατίλας γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά και πήρε δίπλωµα σύνθεσης µε καθηγητή τον Γιάννη Αυγερινό και δίπλωµα πιάνου µε καθηγήτρια την Γιολάντα Σεβέρη, από το ωδείο Μουσικός Σύνδεσµος Αθηνών. Επιπλέον είναι πτυχιούχος του τµήµατος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών µε κατεύθυνση Εθνοµουσικολογίας και Πολιτισµικής Ανθρωπολογίας. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίων αρµονίας, φούγκας και ενορχήστρωσης, αντίστιξης και πιάνου. Από το 1996 εργάστηκε ως καθηγητής θεωρητικών σε ωδείο ενώ από το 2003 διορίστηκε ως µόνιµος καθηγητής µουσικής στη δηµόσια εκπαίδευση όπου και εργάζεται µέχρι σήµερα. Παράλληλα είναι απόφοιτος του προγράµµατος µεταπτυχιακών σπουδών Κοινωνικής και Πολιτισµικής Ανθρωπολογίας, στο Πάντειο Πανεπιστήµιο Αθηνών. Έχει πτυχίο ισπανικής γλώσσας και φιλολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών και ασχολείται µε τη µετάφραση ποιηµάτων από ισπανική και πορτογαλική γλώσσα στην ελληνική, δηµοσιεύοντας στο περιοδικό Τεφλόν. Έχει γράψει µουσική, έχει παίξει ζωντανά αλλά και έχει ηχογραφήσει, για αρκετές θεατρικές και µουσικές παραστάσεις, συνεργαζόµενος µε επαγγελµατικές και φοιτητικές οµάδες, σε Αθήνα και Κρήτη. Για το συνθετικό του έργο έχει λάβει ειδική τιµητική διάκριση αλλά και πρώτο βραβείο σε διαγωνισµό της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων. Από το 2012 ξεκίνησε την εκπαίδευση στο θέατρο Playback ως µουσικός και από το 2018 αποτελεί σταθερό µέλος της Ομάδας Θεάτρου Playback «Storydrops».