Βιογραφικα Συντελεστων

Η Ξένια Μαλαθράκη είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια μέσω τέχνης και ηθοποιός. Το 1996 αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία όπου απέκτησε μεταπτυχιακή ειδίκευση (PG. dip ) στη Δραματοθεραπεία από το University of Ηertfordshire, Hatfield. Συνέχισε της σπουδές της στο θέατρο και το 2005 αποφοίτησε από το εργαστήριο Δραματικής Τέχνης του Άκη Δαβή. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης το 2020 ολοκλήρωσε της σπουδές στην Κλινική εκφραστική θεραπεία στο ινστιτούτο ΑΙΩΝ. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων στο ευρύ πεδίο της τέχνης και της θεραπείας και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις και εργαστήρια σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Από το 2000-2018 εργάστηκε στο υπουργείο παιδείας σε διαγνωστικά κέντρα και σχολικές μονάδες και της Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας καθώς και Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσω τέχνης. Σήμερα εργάζεται ψυχοθεραπευτικά και συντονίζει βιωματικά σεμινάρια δραματοθεραπείας. Έχει εκπαιδευτεί στο θέατρο playback από το Ψ.Υ.Κ.Α.Π, και την Ελληνική Σχολή θεάτρου playback. Είναι πρόεδρος της Κ.Ο.Ι.Ν.Σ.Ε.Π ARTDROPS και συντονίστρια της ομάδας "StoryDrops playback group".

Παράλληλα, ασχολείται ενεργά με τον σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο και την ενδιαφέρει το σώμα ως φορέας μνήμης. Είναι μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος και έχει διατελέσει ενεργό μέλος του Δ.Σ.


ΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ∆ΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αποφοίτησε από το Εργαστήρι ∆ραµατικής τέχνης του Άκη ∆αβή το 2006. Έχει διπλώµα διδασκαλίας latin και Ευρωπαϊκών χορών και έχει παρα-
κολουθήσει µαθήµατα ψυχολογίας-κοινωνιο-
λογίας στο Αµερικάνικο κολλέγιο Deree, καθώς και πληθώρα επι-
µορφωτικών σεµιναρίων θεάτρου, χορού, σωµατικού θεάτρου και ραδιοφώνου. Από το 2005 έως σήµερα έχει συµµετάσχει σε αρκετές παραστάσεις Θεάτρου Ενηλίκων, Παιδικού Θεάτρου και Χοροθεάτρου και στα πλαίσια της πολύχρονης συνεργασίας της µε το µουσικό συγκρότηµα ENCARDIA (ως χορεύτρια και ηθοποιός), σε αµέτρητες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, έχει επιµεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις. Το 2016 έκανε την πρώτη της σκηνοθεσία µε την πολυµελή χοροθεατρική παράσταση, «Στροβιλίζοµαι εγώ ή ο κόσµος γύρω µου;» στην οποία και συµµετείχε και ως ηθοποιός/χορεύτρια και παρουσιάστηκε σε καλλιτεχνικά φεστιβάλ και στα πλαίσια καλοκαιρινών εκδηλώσεων ∆ήµων της Αθήνας. Στο παρελθόν έχει διδάξει Latin και Ευρωπαϊκούς χορούς σε σχολές της Αθήνας και στο παρόν διδάσκει παραδοσιακούς χορούς των Ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας (Tarantella pizzica και Tammuriata) και ασκείται στον στροβιλισµό. Από το 2018 αποτελεί σταθερό µέλος της οµάδας θεάτρου Playback «StoryDrops” υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία της συντονίστριας, Ξ. Μαλαθράκη. Στα πλαίσια της επιµόρφωσης της οµάδας έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεµινάρια από πιστοποιηµένους εκπαιδευτές Playback.
  ΝΤΟΡΙΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ

Η Ντόρις Λαµπρινού (11 Οκτωβρίου 1983), γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία δείχνει ιδιαίτερη αίσθηση για τις τέχνες κάνοντας τα πρώτα της βήματα στην καλλιτεχνική δημιουργία. Ως ένα πνεύμα «ανήσυχο», σπούδασε Art & Design, Υποκριτική Θεάτρου και μουσική στο Τμήμα Κλασικών Εγχόρδων για Βιολοντσέλο και Θεωρία Μουσικής. Τα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε ως creative director, ηθοποιός, δημιούργησε πρωτότυπο υλικό για θεατρικές performances και σύνθεση μουσικής σε συνεργασία με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για Εκπαίδευση και Πειραματισμό έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια, studio και εργαστήρια. Μεγάλη έμφαση δίνει στον ιαπωνικό χορό Butoh. Μέσα από την εμπειρία της, έχει αποκτήσει βαθύ ενδιαφέρον για τις τέχνες. Διερευνά και επιδιώκει την καλλιτεχνική αρτιότητα με δυναμικές βασισμένες στη φωνή, τη κίνηση, την αφή, το κείμενο, το χρόνο, το κενό, το ρυθμό, και το ενεργειακό σώμα ώστε να επαναπροσδιορίσει τον θαυμάσιο και μυστηριώδη κόσμο που αναδύεται από τη συνεργασία μεταξύ εικαστικών, θεάτρου, χορού και μουσικής. Είναι σταθερό µέλος της οµάδας θεάτρου playback “StoryDrops” ενώ συµµετέχει ενεργά σε θεατρικές, χορευτικές και µουσικές παραστάσεις αλλά και σε παραστάσεις δρόµου.


  ΜΥΡΤΩ ΜΠΟΥΡΙΤΗ

Γεννήθηκε το 1978, είναι ηθοποιός-performer. Σπούδασε στο εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης ΑΚΗ ΔΑΒΗ. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα συγχρόνου χορού, release με την Μαρία Άγγελου, μαθήματα performance -Butοη με την Αιμιλία Μπουρίτη, σωματικό θέατρο με τον Αντώνη Κουτρουμπή ομάδα πλεύσης. Συνεργάστηκε με Κατερίνα Παπαιακώβου σε τραγωδιακό φωνόραμα "Τρωάδες" του Ευριπίδη (φεστιβάλ Αισχυλείων) (θέατρο Αλκμήνη), με το Λάκη Καραλή "Μήδεια" του Ευριπίδη (θέατρο βαφείο) με το μουσικό συγκρότημα "εν καρδία" χοροθεατρικό δρώμενο (favela) επίσης μουσικοχορευτική παράσταση μαζί με τους "εν καρδία" "Ου έρωτας" σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Μακαρούνη (θέατρο πορεία). Πήρε μέρος στη Χορευτική performance "Άρρητη Κόρη "σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Μπουριτη (φεστιβάλ Αισχυλείων )(θέατρο Χυτήριο) στη πολιτική performance "Αυτά που ξεχάσαμε" σε σκηνοθεσία Χριστολίνα Καλιανιώτη (Θέατρο 104) και στη μουσικό χορευτική παράσταση terra corpus -terra voice "Στροβιλίζομαι εγώ ή κόσμος γύρω μου "( θέατρο 14 ήμερα). Έχει συνεργαστεί   με το πειραϊκό σύνδεσμο σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Κώστα Κόνιαρη και έχει δουλέψει στην εμψύχωση -ερμηνεία στις παιδικές γιορτές στο παιδικό μουσείο της πλάκας, και ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνίδιού σε παιδιά δημοτικού και Ενήλικες στο gaz -symhony. Παράλληλα με τα παραπάνω σπούδασε Thai yoga massage στη σχολή T.M.T Thai massage Toronto στο Καναδά και εργάζεται επαγγελματικά ως Thai yoga practitioner.


  ΜΑΡΙΑ ΠΑΜΟΥΚΗ

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην υποκριτική τέχνη-ηθοποιός, στην Ανώτερη δραματική τέχνη του Ωδείου Αθηνών το 1999.Παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα, κυρίως ,στο χώρο της ελεύθερης σκηνής του θεάτρου σε Ελλάδα( πολιτεία, τόπος αλλού, παιδική σκηνή μινώα κ.ο) και Γερμανία (Stattsoper Βερολίνο, Bad Hersfeld festspiel). Από το 2002 έως σήμερα δουλεύω στη δημόσια εκπαίδευση της Ελλάδας (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) καθώς και στα ευρωπαϊκά σχολεία Βερολίνου(2008-2001) ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής ΠΕ91.02 (ωρομίσθια και αναπληρώτρια ) Στο ενεργητικό μου έχω πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων και έχω λάβει μέρος σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ θεάτρου και κινηματογράφου ,αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής εταιρίας ‘Ανάπλους’ στη Λήμνο(2004-2009), όπου διεύθυνα εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σκηνοθέτησα παιδικές και εφηβικές παραστάσεις, συνεργάστηκα με Δηπεθε (Χίου) δημοτικούς φορείς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς, τοπικά και διεθνή φεστιβάλ (Μεσσηνία, Δελφών, Συρακουσών) το και το ΠΔΘΕ. Απ΄το 2007 εργάζομαι ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης (Διεκ & Κδβμ). Το 2018 ολοκλήρωσα την πενταετή εκπαίδευση της Δραματοθεραπείας στον Αιώνα και συνεργάστηκα με ομάδες εξάρτησης (Κεθεα Άλφα), με εκπαιδευτικούς, με διερμηνείς-πρόσφυγες, με εργαζόμενους στο τμήμα ασύλου του δήμου αθηναίων, με κέντρα ημέρας για ψυχικά ασθενείς. Από το 2020 είμαι μέλος της πολιτιστικής Κοινσεπ Αrt drops και ηθοποιός της ομάδας playback theater ‘Story drops’. Επίσης, έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι (έντεχνο και ξένο) και το speakaz σε Ελλάδα και Γερμανία. Σήμερα, φοιτώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Πολιτισμική αγωγή’ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και παράλληλα, εκπαιδεύομαι στην συμβουλευτική ψυχικής υγείας στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Αθηνών.


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΕΤΣΩΝΗΣ

Γεννήθηκε λίγο µετά το µεγάλο σεισµό του 1981 για να γίνει τι άλλο… από ένας περφόρµερ. Εκπαιδεύτηκε στο χορό και το σωµατικό θέατρο. Όντας αρκετά νέος ακόµα αποφάσισε να χορεύει και να γίνει κλόουν ταυτόχρονα - ήταν ένα ανόητο λάθος για τη χορευτική του καριέρα και πολύ εύθραυστη επιλογή για τον κλόουν του. Αναπόφευκτα λοιπόν οδηγήθηκε στο θέατρο. Έχει συµµετάσχει σε διάφορες παραστάσεις χορού και θεάτρου. Ιδρώνει σε όλες και υποστηρίζει µε θέρµη πως έχει λάβει µόνο καλές κριτικές. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι µέλος της οµάδας θεάτρου playback Storydrops. Είναι φιλάνθρωπος.


  ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΑΤΙΛΑΣ

Ο Σπύρος Πρατίλας γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά και πήρε δίπλωµα σύνθεσης µε καθηγητή τον Γιάννη Αυγερινό και δίπλωµα πιάνου µε καθηγήτρια την Γιολάντα Σεβέρη, από το ωδείο Μουσικός Σύνδεσµος Αθηνών. Επιπλέον είναι πτυχιούχος του τµήµατος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών µε κατεύθυνση Εθνοµουσικολογίας και Πολιτισµικής Ανθρωπολογίας. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίων αρµονίας, φούγκας και ενορχήστρωσης, αντίστιξης και πιάνου. Από το 1996 εργάστηκε ως καθηγητής θεωρητικών σε ωδείο ενώ από το 2003 διορίστηκε ως µόνιµος καθηγητής µουσικής στη δηµόσια εκπαίδευση όπου και εργάζεται µέχρι σήµερα. Παράλληλα είναι τελειόφοιτος του προγράµµατος µεταπτυχιακών σπουδών Κοινωνικής και Πολιτισµικής Ανθρωπολογίας, στο Πάντειο Πανεπιστήµιο Αθηνών. Έχει πτυχίο ισπανικής γλώσσας και φιλολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών και ασχολείται µε τη µετάφραση ποιηµάτων από ισπανική και πορτογαλική γλώσσα στην ελληνική, δηµοσιεύοντας στο περιοδικό Τεφλόν. Έχει γράψει µουσική, έχει παίξει ζωντανά αλλά και έχει ηχογραφήσει, για αρκετές θεατρικές και µουσικές παραστάσεις, συνεργαζόµενος µε επαγγελµατικές και φοιτητικές οµάδες, σε Αθήνα και Κρήτη. Για το συνθετικό του έργο έχει λάβει ειδική τιµητική διάκριση αλλά και πρώτο βραβείο σε διαγωνισµό της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων. Από το 2012 ξεκίνησε την εκπαίδευση στο θέατρο Playback ως µουσικός και από το 2018 αποτελεί µέλος της οµάδας Storydrops.