Λιγα λογια για την εταιρεια μας

H «ARTDROPS» είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας (Κοιν.Σ.Επ.) που μέσα από δράσεις που βασίζονται στη συλλογικότητα και την ισοτιμία, προσεγγίζει τις τρέχουσες κοινωνικές ανάγκες και προωθεί τη διαμόρφωση ενός νέου τύπου κοινωνικών σχέσεων.
Δημιουργήθηκε από ανθρώπους με καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές σπουδές που εργάζονται με ενθουσιασμό και συνέπεια, για την υλοποίηση κοινών στόχων. Ενώ παράλληλα δημιουργούν δίκτυα συνεργασιών με φορείς και εταιρίες με κοντινή φιλοσοφία.  
Ο σκοπός της Artdrops  πραγματώνεται με την άσκηση δραστηριοτήτων βιώσιμης ανάπτυξης οι οποίες συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία, την θεραπεία μέσω τέχνης, την ολιστική θεραπεία και τις δράσεις στην κοινότητα και συμπεριλαμβάνουν:
   •    Διοργάνωση και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων.
   •    Λειτουργία της επαγγελματικής θεατρικής ομάδας  “StoryDrops playback theatre group”
   •    Παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης  στην Κοινότητα μέσα από στοχευμένες δράσεις
   •    Δραματοθεραπεία: Θεραπεία μέσω τέχνης  (εκφραστική θεραπεία) σε άτομα και ομάδες.  
   •    Σεμινάρια  κίνησης, χορού, σωματικού θεάτρου, αυτοσχεδιασμού, μουσικής.
   •    Έρευνα στο πεδίο του εφαρμοσμένου θεάτρου.
   •   Bodywork: Μαθήματα και σεμινάρια Γιόγκα, ατομικές συνεδρίες και εκπαίδευση θεραπευτικής μάλαξης (Thai Yoga massage).
   •    Χειροποίητων έργων τέχνης

Playback / Storydrops

To playback είναι ένα αυτοσχεδιαστικό είδος θεάτρου, όπου οι ιστορίες του κοινού ζωντανεύουν στη σκηνή με τη βοήθεια μιας κατάλληλα εκπαιδευμένης θεατρικής ομάδας.
H παράσταση χτίζεται εξ ολοκλήρου από τις ιστορίες που αφηγείται το κοινό και τις οποίες οι ηθοποιοί αναπαριστούν αυτοσχεδιάστικά, δημιουργώντας ένα μικρό θεατρικό δρώμενο. Σε μια παράσταση θεάτρου playback η ομάδα δημιουργεί μια τελετουργία μοιράσματος  και αναπαράστασης που οδηγεί το κοινό να  στο να ζήσει μια συλλογική θεατρική εμπειρία.
Το ταξίδι μας ξεκίνησε το 2018 με σκοπό να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική ομάδα θεάτρου playback. Αποτελούμαστε από επαγγελματίες καλλιτέχνες και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας. Αυτό  που μας γοητεύει στο θέατρο playback είναι ότι δημιουργούμε τον χώρο για να υποδεχτούμε και  τιμήσουμε όλες τις ξεχωριστές αυτές ζωές,  και  δίνουμε φωνή σε ανθρώπους και ιστορίες που δεν έχουν τρόπο να ακουστούν.
Από τον Απρίλιο του 2020 λειτουργούμε στα πλαίσια της Κοινσεπ “Αrtdrops” ως μια επαγγελματική ομάδα θεάτρου playback με στόχο να δίνει παραστάσεις σε χώρους τέχνης, κοινωνικές δομές και να συμμετέχει ενεργά σε καλλιτεχνικά και κοινωνικά project.

Δραματοθεραπεια

Δραματοθεραπεία είναι η επιστημονική χρήση της δυναμικής του θεάτρου και του δράματος ως ψυχοθεραπευτική παρέμβαση. Μέσα από την έννοια της μεταφοράς που ενυπάρχει στην τέχνη και την έμφυτη δημιουργικότητα του ανθρώπου η δραματοθεραπεία προσεγγίζει τον ανθρώπινο ψυχισμό με στόχο την  ανάπτυξη της δημιουργικότητας, τη ψυχική έκφραση, την εξερεύνηση συναισθημάτων, την αυτογνωσία, την αλλαγή.  
Πρόκειται είναι μία ολιστική μέθοδος καθώς ενεργοποιεί το σύνολο του εαυτού, σώμα, λόγο, φωνή, φαντασία, δημιουργικότητα και εντάσσεται στην κατηγορία των θεραπειών μέσω τέχνης.
Στα πλαίσια της ArtDrops η δραματοθεραπεία λειτουργεί ως μια μέθοδο ψυχοθεραπείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ως ένα ερευνητικό εργαλείο καθώς και ως δημιουργικό εργαλείο και μέθοδος ευαισθητοποίησης και παρέμβασης στην κοινότητα.

Bodywork

Το bodywork της Artdrops περιλαμβάνει τη θεραπευτική μάλαξη και τη γιόγκα, με ατομικές συνεδρίες, ομαδικά μαθήματα και εκπαίδευση. Αφορά την αφύπνιση νου και σώματος, καθώς και την εκπαίδευση σε ένα τρόπο ζωής, με λιγότερο στρες και περισσότερη εγρήγορση και ζωτικότητα.

- Η Ταϊλανδέζικη μάλαξη έχει τις ρίζες της σε μια πνευματική παράδοση που σκοπεύει να ανακουφίσει και να θεραπεύσει σωματικά, και πνευματικά. Συγκεκριμένα μέσα από το Thai Yoga Massage, προσφέρουμε μια σωματική θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται σε παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους.
Το θεραπευτικό άγγιγμα έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και συναισθηματική μας υγεία. Χρησιμοποιώντας πιέσεις και διάφορους χειρισμούς πάνω στο σώμα και τις ενεργειακές γραμμές, επαναφέρουμε την ομαλή ροή της ζωτικής ενέργειας.
Επιτρέπουμε στο σώμα να βρει ένα υγιή ρυθμό και ενισχύουμε την ομοιόσταση και την ζωτικότητα.

-H Yoga είναι μια πρακτική που ενεργοποιεί, δυναμώνει και προσφέρει στην γενικότερη υγεία του σώματος, εξισορροπεί το νευρικό σύστημα, βοηθά στην συγκέντρωση και ηρεμεί το νου. Αυτό συμβαίνει απλά κάνοντας ταυτόχρονα κάτι με το σώμα, με την αναπνοή και με μία κατάσταση εστιασμένης προσοχής, ενοποιούμε έτσι όλο τον οργανισμό μας να βρεθεί στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή, δημιουργώντας ένα αίσθημα ευφορίας, ηρεμίας και αυξημένης εγρήγορσης.

Χειροποiητα eργα τeχνης

Μέρος της ArtDrops ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ αποτελεί ο σχεδιασμός και η καλλιτεχνική δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων και ειδών δώρου. Μέσα από το e-shop της Poeta Artspirit (www.poeta-artspirit.com , www.poeta-artspirit.com/collections/earthtones) ενδυναμώνεται η ανάγκη για έκφραση και η άντληση έμπνευσης από το σύγχρονο άνθρωπο και τον Ελληνικό πολιτισμό.
Ανακαλύπτονται νέες ευφάνταστες χρήσεις των υλικών και συνδυάζεται το vintage με το μοντέρνο σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί η πιο όμορφη πλευρά του εαυτού μας.
Ζωγραφίζουμε στο χέρι, χρησιμοποιούμε διαφορετικές τεχνοτροπίες και δημιουργούμε πρωτότυπα δώρα.
Τα χειροποίητα είδη μας αποτελούνται από ημιπολύτιμες πέτρες, φυσικά κοχύλια, μέταλλα, ξύλο, ύφασμα και μία δυναμική παλέτα χρωμάτων με έμφαση στο χρυσό.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να αφυπνίσει τη δημιουργικότητα, να εξωτερικεύσει το ταλέντο, να εξάψει τη φαντασία και να προσφέρει όμορφα αντικείμενα που συνοδεύουν τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας.